Esimerkkiprojekti

Vanhasta uutta

Esimerkkiprojekti

Ostaessaan ensiasuntoa, nuoripari päätti ensi töikseen suunnitella kylpyhuoneeseen täyden remontin. Kylpyhuone ei vastannut heidän tarpeitaan. Seinälaatoitus sekä lattiamateriaalit näyttivät huonokuntoisilta ja vanhoilta. Vanhan kylpyhuoneen värimaailmakaan ei miellyttänyt uusia omistajia.

Esimerkkiprojekti

Kaikki vanhat pinnat poistettiin ja kylpyhuonetta päätettiin samalla myös suurentaa ottamalla viereisestä käytävätilasta 50 cm lisätilaa kylpyhuoneeseen.ba

Esimerkkiprojekti

Uuteen kylpyhuoneeseen asennettiin lattialämmitys, uusittiin laatoitus ja tilan valaistus vaihdettiin spotti-valoihin. Tämän lisäksi ikkuna vaihdettiin ja kylpyhuonekalusteet sekä wc-istuin vaihdettiin uusiin. Käytävästä otettu lisätila mahdollisti myös sen, että tähän suhteellisen pieneen kylpyhuoneeseen pystyttiin asentamaan pesukone, mikä oli nuorenparin erikoistoive.

Esimerkkiprojekti

Vesivahingon jälkeen uusi keittiö

Esimerkkiprojekti

Ei ole aina helppoa huomata pientä vesivuotoa putkesta, joka on keittiökalusteen sisäpuolella. Joskus vesi pakenee laminaatin tai laatoituksen alle ja saattaa kestää pitkään, ennen kuin vahinko edes huomataan. Tässä tapauksessa pieni vuoto putken liitoskohdassa vuosi arviolta kaksi viikkoa laatoituksen alla. Vahinko huomattiin, kun keittiön kaappien alla olevat listat alkoivat turvota. Koko keittiön lattiapinta-alasta mitattiin korkeita kosteusarvoja, joten lattialaatoitus piti purkaa. Samassa yhteydessä asunnon omistaja päätti, että haluaa remontoida koko keittiön.

Esimerkkiprojekti

Laatoituksen ja keittiökalusteiden purkamisen jälkeen asennettiin kuivaus, jotta saatiin alla oleva betonipinta jälleen kuivaksi. Tämä kesti noin kolme viikkoa. Kuivauksen päätyttyä remontoitiin keittiö kokonaan, asennettiin spottivalot kattoon, laatat yläkaappien alle sekä uudet keittiökalusteet.